Slowcooking – oude technieken in een modern jasje.

Verhalen over vroeger boeien en inspireren mij altijd. Zo vertelde buurvrouw Rigt dat er vroeger niet op zondag gekookt werd, zondag was immers een rustdag ook voor moeders. Haar oma bracht de rijst op zaterdag aan de kook om het vervolgens in dekens verpakt te laten nagaren en warm te houden. Buurvrouw Rigt haar andere oma gebruikte hiervoor een hooikist.

Kort na het gesprek met buurvrouw Rigt stuit ik op een artikel dat gaat over de ecostoof in het blad Seasons een ouderwetse manier van koken in een modern jasje. Doordat de pan voorzien wordt van een jas blijft de temperatuur lange tijd tussen de 100 en 75 graden.

Koken in de ecostoof heeft vele voordelen.
Allereerst bespaar je door de ecostoof te gebruiken gas of elektrisch, iets wat onze aarde nu nodig heeft.
Doordat er geen sappen verdampen blijven vitaminen bewaard en zullen groenten niet snel overkookt raken en behoud de groente zijn bijt.
Ook al is de stooftijd langer, doordat er geen gevaar voor aanbranden is heb je je handen vrij om wat anders te doen.

Behalve dat koken met aandacht voor het milieu past binnen het concept van zeilschip Antonia, is deze manier van koken ook nog eens uitermate ontspannend en maakt dat de gasten hun handen vrij hebben terwijl het eten gaart. Verder is de ecostoof uitermate geschikt voor het koken met groepen, een volle pan geeft betere resultaten dan een pan met kleine porties.

Het voordeel van zelf een ecostoof maken is dat je hem in elk formaat kunt maken, mocht je minder handig zijn dan is hij ook te bestellen op www.ecostoof.nl . Deze ecostoof is geschikt voor pannen met een diameter van ca 20 cm. Tevens vind je op de deze site handige tips over kooktijden en lekkere recepten.

15 antwoorden op “Slowcooking – oude technieken in een modern jasje.”

 1. Ik ben benieuwd welke diameter dit heeft van koord tot koord ivm mijn vreemde maat pannen. Zou u dit op kunnen meten?

 2. He Makes Money Online WITHOUT Traffic!

  Most people believe that you need traffic to profit online…
  And for the most part, they’re right!
  Fact is.. 99.99% of methods require you to have traffic.
  And that in itself is the problem..
  Because frankly, getting traffic is a pain in the rear!
  Don’t you agree?
  That’s why I was excited when a good friend told me that he was profiting, but with ZERO traffic.
  I didn’t believe him at first…
  But after he showed me the proof, it’s certainly the real deal!
  I’m curious what your thoughts are.
  Click here to take a look >> https://bit.ly/3mOAfVp
  Please view it before it’s taken down.

 3. I hope you all are having a great weekend. I added a new list. This one is smaller, but still useful. I think the next one will be bigger. Nike Normie Trisha

 4. Fastidious answer back in return of this matter with solid arguments and telling everything regarding that. Jarod Kindley

 5. I am sure this paragraph has touched all the internet viewers, its really really nice article on building up new blog. Paris Maughan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »